Purasana Chia Seeds BIO 200 g

Kód: PUR028
Značka: Purasana
175 Kč –15 %
Purasana Chia Seeds BIO 200 g
175 Kč –15 % 149 Kč
Skladem za 1-2 dny
Můžeme doručit do:
7.12.2020
Maximální zachování živin v certifikované kvalitě BIO.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Purasana Chia Seeds BIO 200 g

Chia neboli Salvia Hispanica je bylina rostoucí v Jižní Americe. Její semeno bylo důležitým zdrojem živin po staletí, obsahuje totiž optimální poměr živin. Semena Purasana jsou bez jakýchkoli aditiv a jsou vynikajícím zdrojem proteinů, sacharidů, antioxidantů, mastných kyselin a řady dalších prvků. Obrovsky ceněné jsou také jejich hydrofilní vlastnosti - dokážou na sebe navázat vodu o více než desetinásobku svého vlastního objemu, což je nedocenitelné zejména při sportu a fyzické námaze. Tělo je totiž vodou zásobováno postupně a nedochází tak k dehydrataci, navíc chia semena vytvoří po namočení lehce stravitelný gel, takže nezatěžují trávící systém a lze jej snadno přidat do jakéhokoli koktejlu, smoothie nebo pokrmu.

Použití

  • Konzumujte maximálně 15 g semínek Chia denně.

Nutriční informace

100 g % RHP** na 100 g
Energetická hodnota 1832 kJ / 444 kcal
Tuky 31,4 g
 Z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 4,9 g
 Z toho cukry 0,8 g
Vláknina 33,7 g
Bílkoviny 21,2 g
Sůl* 0,02 g
Další složky
Vitamín E 29,1 mg 243%
Vitamín B1 0,89 mg 81%
Niacin 11,2 mg 70%
Vápník 500 mg 62,5%
Fosfor 535 mg 76%
Hořčík 290 mg 77%
Měď 1,5 mg 150%
?-linolénová kyselina 18,5 g
Linolová kyselina 6,4 g

*Sůl je obsažena v potravině výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

**RHP-Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8.400 kJ / 2.000 kcal).

Složení

  • 100% Chia semena (Salvia Hispanica) z Peru.

Výrobce: Purasana bvba, Heulestraat 104, 8560 Gullegem, Belgium

Doplňkové parametry

Kategorie: Chia semínka
Hmotnost: 0.22 kg
Dieta BIO: BIO
Dieta Low carb: Low carb
Forma: sypké
Gramáž: 200 g
GramážDetail: 200 g
Výrobce: Purasana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: