Domácí Mléčný řez :)

Domácí Mléčný řez

1609868057285

Potřebujeme následující suroviny:

Korpus:

  • 2 vajíčka
  • 50g erythritolu (množství dle chuti)
  • 15g kokosového oleje
  • 15g kakaa
  • 10g kokosové mouky
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Náplň:

  • 50g smetany na šlehání (30%)
  • 5g želatiny v prášku
  • 100g polotučného tvarohu
  • Ochucené flavdrops dle chuti na doslazení

Postup - korpus:

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
  2. Suché suroviny (kakao, kokosová mouka, kypřící prášek, sůl) si prosejeme, zamícháme a odložíme stranou.
  3. Vajíčka si rozšleháme elektrickým šlehačem do pěny, následně přidáme erythritol a opět šleháme, dokud nám nevznikne bledá, krémová konzistence.
  4. K vajíčkům se sladidlem přidáme rozpuštěný kokosový olej a suché přísady z druhého kroku – prošleháme, aby se nám suroviny krásně propojily.
  5. Připravíme si formu (cca 20x20cm) a vyložíme ji pečícím papírem.
  6. Nalijeme připravené těsto do formy, formu ponakláníme, abychom měli směs pěkně rovnoměrně rozteklou po celém povrchu.
  7. Pečeme 9 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  8. Zatímco nám korpus chladne, připravíme si krém / náplň.

CYMERA_20210105_191139

Postup – náplň:

  1. Do malé misky (vhodné do mikrovlnky) si nalijeme 50g smetany a posypeme ji želatinovým práškem.
  2. Promícháme a necháme několik minut odstát.
  3. Misku vložíme do mikrovlnky a smetanu se želatinou zahřejeme na 600 W po dobu 30 sekund.
  4. Vyjmeme z mikrovlnky a mícháme, dokud se nám želatina úplně nerozpustí a nejsou viditelné žádné hrudky.
  5. Necháme vychladnout.
  6. Ve druhé misce si smícháme tvaroh spolu s flavdrops tak, aby nám vznikla hladká, krémová konzistence.
  7. K tvarohové směsi přidáme vychladlou smetanovou směs a vymícháme opět do hladka.

CYMERA_20210105_191209

Na závěr odlepíme z korpusu pečící papír, případně nerovné okraje odřízneme a překrojíme na polovinu, abychom měli dva stejné pláty.

Na jeden z nich naneseme krém / náplň a druhým plátem přikryjeme.

Následně zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie, aby se nám udržel tvar a nevytekl krém.

Necháme chladit minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Když máme Mléčný řez dostatečně vychlazený, vybalíme ho z alobalu / fólie a rozkrojíme na 6 (nebo více) stejných kousků.

Máme hotovo, můžeme se do něj pustit :)

1609868057282

Energetická hodnota (celý Mléčný řez) = 620kcal/33b/59s/48t (8g vlákniny)

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení