Domácí Mléčný řez :)

Domácí Mléčný řez

1609868057285

Potřebujeme následující suroviny:

Korpus:

  • 2 vajíčka
  • 50g erythritolu (množství dle chuti)
  • 15g kokosového oleje
  • 15g kakaa
  • 10g kokosové mouky
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Náplň:

  • 50g smetany na šlehání (30%)
  • 5g želatiny v prášku
  • 100g polotučného tvarohu
  • Ochucené flavdrops dle chuti na doslazení

Postup - korpus:

  1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
  2. Suché suroviny (kakao, kokosová mouka, kypřící prášek, sůl) si prosejeme, zamícháme a odložíme stranou.
  3. Vajíčka si rozšleháme elektrickým šlehačem do pěny, následně přidáme erythritol a opět šleháme, dokud nám nevznikne bledá, krémová konzistence.
  4. K vajíčkům se sladidlem přidáme rozpuštěný kokosový olej a suché přísady z druhého kroku – prošleháme, aby se nám suroviny krásně propojily.
  5. Připravíme si formu (cca 20x20cm) a vyložíme ji pečícím papírem.
  6. Nalijeme připravené těsto do formy, formu ponakláníme, abychom měli směs pěkně rovnoměrně rozteklou po celém povrchu.
  7. Pečeme 9 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  8. Zatímco nám korpus chladne, připravíme si krém / náplň.

CYMERA_20210105_191139

Postup – náplň:

  1. Do malé misky (vhodné do mikrovlnky) si nalijeme 50g smetany a posypeme ji želatinovým práškem.
  2. Promícháme a necháme několik minut odstát.
  3. Misku vložíme do mikrovlnky a smetanu se želatinou zahřejeme na 600 W po dobu 30 sekund.
  4. Vyjmeme z mikrovlnky a mícháme, dokud se nám želatina úplně nerozpustí a nejsou viditelné žádné hrudky.
  5. Necháme vychladnout.
  6. Ve druhé misce si smícháme tvaroh spolu s flavdrops tak, aby nám vznikla hladká, krémová konzistence.
  7. K tvarohové směsi přidáme vychladlou smetanovou směs a vymícháme opět do hladka.

CYMERA_20210105_191209

Na závěr odlepíme z korpusu pečící papír, případně nerovné okraje odřízneme a překrojíme na polovinu, abychom měli dva stejné pláty.

Na jeden z nich naneseme krém / náplň a druhým plátem přikryjeme.

Následně zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie, aby se nám udržel tvar a nevytekl krém.

Necháme chladit minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Když máme Mléčný řez dostatečně vychlazený, vybalíme ho z alobalu / fólie a rozkrojíme na 6 (nebo více) stejných kousků.

Máme hotovo, můžeme se do něj pustit :)

1609868057282

Energetická hodnota (celý Mléčný řez) = 620kcal/33b/59s/48t (8g vlákniny)