Snickers dort s datlovým krémem a čokoládovou polevou

Snickers dort s datlovým krémem a čokoládovou polevou

Skvělý Snickers dort s vrstvou datlového krému a bohaté čokoládové Ganache polevy.

Potřebujeme:

Na arašídový korpus:

Na datlový krém:

Na Ganache polevu:

 

 1619624780943

POSTUP:

Arašídový korpus:

  • Namočíme datle (80 g) do horké vody na 10 minut. Vyjmeme a odstraníme přebytečnou vodu.
  • Arašídy (nebo arašídovou mouku) a ovesné vločky vložíme do kuchyňského robotu a mícháme, dokud nebudeme mít strukturu mouky.
  • Poté přidáme zbytek ingrediencí (datle, kakao, kokosový olej, flavdrops) a zpracováváme.
  • Pokud je to nutné, přidáme trochu vody z datlí, aby se suroviny spojili.
  • Směs vložíme – vtlačíme obrácenou stranou lžíce do malé 20 cm formy na dort s odnímatelnými boky (nebo jiné formy).
  • Vložíme do lednice na čas, dokud budeme dělat druhou vrstvu dortu.

1619624780937

Datlový krém:

  • Datle podlijeme vroucí vodou a necháme je 10 minut odležet.
  • Datle dobře scedíme a přidáme do kuchyňského robotu s arašídovým máslem, mlékem a flavdrops.
  • Zpracováváme, dokud nebude krém hladký.
  • Sejmeme čepel z kuchyňského robotu a lžící vmícháme solené (nebo nesolené) arašídy (celé nebo polámané na kousky).
  • Poté na připravený korpus rozetřeme náplň - krém.
  • Vložíme do lednice alespoň na 30 minut.

1619624780934

Ganache poleva:

  • Do skleněné misky vložíme čokoládu, přidáme mléko a zahřejeme v mikrovlnné troubě, dokud se nám čokoláda neroztopí.
  • Promícháme, aby nám vznikla hladká poleva.
  • Necháme ganache polevu odstát asi 10 minut nebo déle, abychom dosáhli hustší konzistence.
  • Vyjmeme koláč (korpus s náplní – krémem) z ledničky a nalijeme ganache polevu na karamelovou náplň.
  • Ozdobíme trochou arašídů.
  • Necháme odležet při pokojové teplotě nebo v lednici.

1619624780931

Máme hotovo, můžeme krájet a užívat si skvělou chuť :)

Výživové hodnoty na 1/10 kousek = 400kcal – 15b – 40s – 19t (6v)

1619624780940