Nízkotučný proteinový cheesecake

Máte chuť na něco sladkého po dobrém obědě nebo třeba namísto snídaně?

Vyzkoušejte tento skvělý proteinový cheesecake se sníženým obsahem sacharidů, s nízkým obsahem tuku a zároveň s vysokým obsahem bílkovin.

Bez mouky a přidaného cukru :) 

 

Potřebujeme:

6 vajec (300 g)

60 g proteinu (použili jsme 2 tyto vzorky od Extrifitu - příchuť je na vás)

20 g prášku do pečiva

15 g másla

1 vetší banán (125 g)

750 g nízkotučného tvarohu

20 g čekankového sirupu (dle chuti, můžete použít i jiné sladidlo)

 1628666142496

Postup:

  • Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
  • Nejprve musíme vejce oddělit a bílky vyšlehat do tuha.
  • Poté smícháme prášek do pečiva se syrovátkovým proteinovým práškem (nejlépe s vanilkovou nebo banánovou příchutí).
  • Banány rozmačkáme v míse a poté je smícháme s tvarohem, žloutky a již rozpuštěným máslem. (V tomto kroku můžeme přidat i sladidlo, flavdrops, čekankový sirup…)
  • Nyní už jen vmícháme směs protein/prášek do pečiva.
  • Opatrně vmícháme rozšlehané bílky.
  • Celé to pak nalijeme do vymazané formy a pečeme v troubě na 180 stupňů 45 minut.
  • Necháme vychladnout a užíváme skvělou chuť!

 

Tento proteinový cheesecake chutná nejlépe s čerstvým ovocem nebo ovocným pyré.

Můžeme taky použít nějaký zero sirup nebo posypat oříšky.

 cheesecake

1/8 kousek ↓

KCAL

181

BÍLKOVINY

22 g

SACHARIDY

8 g

TUKY

6 g